Twee Belgen gaan Floris Gerts vooraf in sprint in Driebergenprijs

Twee Belgen gaan Floris Gerts vooraf in sprint in Driebergenprijs
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De E3 BinckBank Classic ligt al een tijdje achter ons, maar de Driebergenprijs in en rond Harelbeke is ook steeds meer dan de moeite. Floris Gerts was één van de meer bekende namen die zich roerde in de finale. De Nederlander moest de overwinning aan Gilles De Wilde laten.

De 58ste editie van de Driebergenprijs schotelde de renners 136,8 kilometer voor. Op de Hotond, de tweede helling van de dag, trokken drie renners ten aanval: Borra, Vercamst en Bastiaens. Enkel die laatste twee zouden meegaan tot diep in de finale.

SPRINT MET DRIE IN PLAATS VAN MET ZES

Het peloton spatte uiteen op de opeenvolging van hellingen. De Wilde, Deprez, Van Breussegem en Gerts maakten de sprong naar Vercamst en Bastiaens. Gerts wilde een sprint met zes ontlopen. Dat lukte, maar hij kreeg wel De Wilde mee en in de laatste rechte lijn kwam ook Deprez weer aanpikken.

Desondanks kon Tuur Deprez niet meer voor de verrassing zorgen. Hij spurtte wel nog naar de tweede plaats, achter winnaar De Wilde. Gerts moest zich tevreden stellen met de laatste podiumplek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties