Bahrein-Merida na Luik-Bastenaken-Luik zeker over Nibali: "Nog nooit in zo'n goede conditie voor koers van drie weken"

Bahrein-Merida na Luik-Bastenaken-Luik zeker over Nibali: "Nog nooit in zo'n goede conditie voor koers van drie weken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bahrein-Merida pakte naast het podium in Luik-Bastenaken-Luik, maar heeft wel een pak vertrouwen opgedaan. Vooral dan Vincenzo Nibali, die vooral mikt op de Ronde van Italië. Zijn sportieve baas is ervan overtuigd dat hij daar sterk voor de dag gaat komen.

"Hij is nog nooit in zo'n goede conditie geweest voor de start van een koers van drie weken", zegt Brent Copeland aan Cyclingnews over Nibali. "Vincenzo's conditie is een goed teken voor de Giro. Ik denk dat zijn vorm nog verbetert naarmate we dichter bij die koers komen, wat het belangrijkste is voor ons."

EINDELIJK NOG EENS LANGE WEDSTRIJD

Dat Nibali in Luik van start ging, was dus toch al meer in functie van de Giro. "Het was meer een test, want hij heeft zo'n lange wedstrijd niet meer gereden sinds Milaan-Sanremo. Het was een vraagteken voor hem zelf: hoe ver hij stond met zijn conditie."

Die vraag is dus positief beantwoord. "Het toonde dat zijn vorm goed is, zelfs na de Ronde van de Alpen waar hij derde eindigde, maar dat is een koers met etappes van tussen de 120 en de 150 kilometer. Dat is korter. We zijn tevreden met hoe het gelopen is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties