Boonen verwachtte meer van Sagan & Van Avermaet: "Vroeg of laat stuit je onvermijdelijk op bepaalde grenzen"
Redactie
| 0 reacties

Tom Boonen had dit voorjaar meer verwacht van Peter Sagan en Greg Van Avermaet

Boonen verwachtte meer van Sagan & Van Avermaet: "Vroeg of laat stuit je onvermijdelijk op bepaalde grenzen"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe waren volgens Tom Boonen de uitblinkers van het voorjaar, maar de viervoudige winnaar van Parijs-Roubaix is strenger voor Peter Sagan en Greg Van Avermaet.

Van Avermaet en Sagan kenden een bijzonder matig voorjaar. "Ongetwijfeld zullen ook Peter en Greg zelf er meer van hebben verwacht", stelt Boonen in HLN. "De klassiekers zijn hun 'core business', dit is de periode waarop ze traditioneel worden afgerekend. Omdat in deze fase van hun carrière nu eenmaal grote overwinningen van hen worden verlangd."

"Tot voor kort lukte dat nog feilloos. Maar met die nieuwe aanstormende generatie wordt het allemaal net iets minder evident. Vroeg of laat stuit je onvermijdelijk op bepaalde grenzen."

Harde wet van topsport

Al vindt Boonen ook weer niet dat Sagan en Van Avermaet moeten panikeren. "Ook al ben je, zoals zij, nog zó gedreven en professioneel bezig met je vak. Het is de harde wet van topsport. Nu, zo'n minder voorjaar is geen schande. En al zeker geen ramp. Echt weggereden werden ze nooit."

"Alleen die absolute topconditie ontbrak om hun stempel te kunnen drukken. Details maakten volgens mij het verschil. Greg en Peter zijn verre van versleten. In de lente van 2020 staan ze er gegarandeerd opnieuw. Om mooie dingen te tonen", besluit Boonen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties