De jacht is geopend volgens Patrick Lefevere: "Ik heb 18 renners die einde contract zijn"

Redactie
| 4 reacties
De jacht is geopend volgens Patrick Lefevere: "Ik heb 18 renners die einde contract zijn"
Foto: © photonews

Patrick Lefevere kan niet ontevreden zijn na het voorjaar van zijn team, met onder meer overwinningen in Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. De komende weken wordt het vooral zaak om zijn ploeg bij elkaar te houden.

Lefevere vond Fuglsang een verdiende winnaar in Luik. "Fuglsang is een renner die ik wel kan smaken: doorheen zijn carrière hebben we vaak gepraat over een transfer naar onze ploeg, maar altijd is het om een of andere reden afgesprongen", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Ik zou nu kunnen zeggen dat ik altijd al wist dat hij op een dag een topklassieker zou winnen, maar eerlijk gezegd was het vooral de ronderenner Fuglsang die mij interesseerde. Met zijn carrière is het lang geweest zoals met onze contractbesprekingen: altijd net niet", bekent hij. 

Back to business

De voorjaarskoersen zitten erop. Lefevere zelf voelt de vermoeidheid en trekt donderdag naar een wijdegustatie in Aigle. "Maar daarna is het snel opnieuw back to business, want op de transfermarkt is de jacht nu echt geopend", klinkt het. "Ik heb achttien renners die einde contract zijn en voor mij zijn die allemaal even belangrijk. Het gaat om Julian Alaphilippe, maar ook om Tim Declercq."

"Wat ik wel belachelijk vind: volgens de Gazzetta dello Sport heeft Direct Energie Julian een bod gedaan van vier miljoen euro. Alsof Direct Energie dat aan een Italiaanse krant zal laten weten. Het bewijst wat ik net heb gezegd: de jacht is geopend, het spel is begonnen", besluit de teammanager. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties