Er zat zelfs nog meer in voor beste Belg in Luik: "Mijn eigen kansen wat opgeofferd"
Redactie
| 3 reacties

Dylan Teuns (Bahrein Merida) tankt vertrouwen met 9e plek in Luik

Er zat zelfs nog meer in voor beste Belg in Luik: "Mijn eigen kansen wat opgeofferd"
Foto: © photonews

Na enkele tegenvallende resultaten in het Ardennenluik was Dylan Teuns zondag in Luik-Bastenaken-Luik de beste Belg op een negende plek. En daar kon de Limburger zeker mee leven.

Teuns was tevreden na Luik. "Ik was op de ­Roche-aux-Faucons bij de beste vijf mee", aldus Teuns in Het Nieuwsblad. "Met de eerste drie kon ik net niet mee. Maar daarachter bleef maar een klein groepje over. Daar was ik wel bij. Dan moet je tevreden zijn. Dit is mijn beste resultaat ooit in Luik."

Maar er zat zelfs veel meer in dan die negende plek. Teuns moest ook nog even de kastanjes uit het vuur halen voor kopman en ploegmaat Vincenzo Nibali. Zo verspilde hij kostbare krachten. "Nibali vroeg me op kop te rijden. Dat heb ik gedaan. Ook omdat ik de voorsprong van Fuglsang en Formolo niet kende."

'Helemaal kapot'

"Misschien konden we nog terugkeren? En toen dat niet lukte, hebben we nog geprobeerd om Nibali op het podium te krijgen. Daardoor heb ik mijn eigen kansen wat opgeofferd. Ik was het op einde helemaal kapot. Die negende plek was het maximum. Ik kon echt niet meer meespurten", aldus Teuns

Na Luik volgt er een break in aanloop naar zijn eerste Tour de France. Maar de laatste voorjaarsklassieker was dus een opsteker. "Het weer, de afstand, het was de hele dag superlastig. Dat zag je ook op La Redoute. Ik had er ook meer spektakel verwacht, maar iedereen zat op zijn limiet. We zijn nu eenmaal geen machines, maar mensen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties