Fuglsang kan rekenen op bewondering van concurrent: "Hij was veruit de sterkste"
Redactie
| 0 reacties

Adam Yates onder de indruk van Jakob Fuglsang

Fuglsang kan rekenen op bewondering van concurrent: "Hij was veruit de sterkste"
Foto: © photonews

De finale van Luik-Bastenaken-Luik bracht heel wat klasbakken in stelling. Dat Jakob Fuglsang dan als eerste over de meet reed, was ook wel verdiend gezien zijn voorjaar. Adam Yates, die een mooie ereplaats liet optekenen, was ook wel onder de indruk van de Astana-renner.

Yates moest zelf zwaar afzien om een goede uitslag te kunnen rijden. "Het was een lastige dag in de regen. In de finale deed ik het wel oké. Ik heb mijn achtste plaats van enkele jaren geleden verbeterd met een vierde plaats nu", is de klimmer van Mitchelton-Scott best tevreden.

De Brit trok ook naar Luik met de ambitie om voor het eerst mee te doen voor de prijzen. Wie weet zit er de komende jaren wel eens een podiumplek in. "Vierde was het beste dat ik in deze groep ging behalen. Misschien kan ik het in de toekomst beter doen, maar een vierde plaats is redelijk goed."

OP HET TANDVLEES

De winnaar kreeg van hem lovende woorden. Dat die nog kon versnellen toen de rest al stikkapot zat, was indrukwekkend. "Fugslang vertrok op het juiste moment op een steil stuk. Op dat moment in de koers moet je een beetje gokken. Iedereen zat op zijn tandvlees en hij was veruit de sterkste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties