Pascal Ackermann slaakt zucht van opluchting na val in de Ronde van de Alpen

Pascal Ackermann slaakt zucht van opluchting na val in de Ronde van de Alpen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was bij Bora-Hansgrohe even hart vasthouden, want Pascal Ackermann is toch een niet onbelangrijke pion in de Duitse ploeg. De sprinter was ten val gekomen in de Ronde van de Alpen. Het leek op het eerste zicht vrij erg, maar Ackermann geraakt toch fit voor Eschborn-Frankfurt en de Giro.

Het was al in de openingsetappe van de Ronde van de Alpen dat de Duitser tegen de vlakte ging. Even werd er gevreesd voor een breuk, wat hem uiteraard serieus zou hinderen om de voorziene kalender af te werken. Ackermann had wel een bloeduitstorting in zijn arm.

Ruim een week later is hij alweer aan de betere hand. Zijn ploeg bevestigt dan ook dat hij klaar is om op 11 mei in Bologna aan de start te staan van de Ronde van Italië. Dat wordt voor hem zijn debuut in een grote ronde. Eerst gaat de winnaar van de Bredene-Koksijde Classic woensdag ook nog wel Eschborn-Frankfurt rijden.

MEESPRINTEN IN FRANKFURT?

Wie weet doet de man die vorig jaar ook al de Brussels Cycling Classic op zijn naam schree, daar wel mee voor de overwinning. Ackermann krijgt alvast Benedetti, Mühlberger, Schwarzmann, Schillinger, Selig en Konrad in steun. Al mag die laatste ongetwijfeld zijn eigen kans gaan op de hellingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties