Pechvogel van Lotto Soudal moet comeback uitstellen, Victor Campenaerts speerpunt in Romandië
Redactie
| 0 reacties

Jelle Wallays (Lotto Soudal) moet door griep zijn comeback in Romandië uitstellen

Pechvogel van Lotto Soudal moet comeback uitstellen, Victor Campenaerts speerpunt in Romandië
Foto: © photonews

Lotto Soudal heeft de zeven namen bekendgemaakt die dinsdag aan de start staan van de Ronde van Romandië. Er is geen plek voor Jelle Wallays, terwijl Victor Campenaerts de grote hoop op een ritzege is.

Na zijn werelduurrecord keert Campenaerts dus opnieuw terug in competitie. "We starten met een proloog en eindigen met een tijdrit", zegt ploegleider Frederik Willems. "Dat is voor ons interessant, aangezien Victor Campenaerts in de selectie zit. We ambiëren vooral tijdritwinst met Victor. Daarnaast bestaat onze ploeg uit een aantal vrijbuiters."

Ook Thomas De Gendt is natuurlijk een optie op een ritzege. "Thomas laste na een uitstekende Parijs-Nice en Ronde van Catalonië een pauze in en herbegint nu. Met Thomas weet je nooit wat er mogelijk is. Hij is iemand die altijd een grote tegenstand betekent voor het peloton. Het parcours leent er zich zeker toe om iets te verwezenlijken, maar we moeten hem ook tijd geven om onder stoom te komen na zijn rustperiode. Het is goed dat hij deze ronde nog kan afwerken vooraleer de Giro begint."

Geen Wallays

Wie er niet bij is, is Jelle Wallays. Hij maakte normaal gezien zijn comeback na zijn zware valpartij in de Ronde van San Juan. "Jelle werd jammer genoeg getroffen door buikgriep en moet daardoor zijn herstart uitstellen", aldus Willems nog.

De selectie van Lotto Soudal: Sander Armée, Adam Blythe, Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Carl Fredrik Hagen, Rasmus Byriel Iversen en Harm Vanhoucke

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties