Serge Pauwels haalt geweldige herinnering op: "Eén van mijn grootste overwinningen tot dusver"

Serge Pauwels haalt geweldige herinnering op: "Eén van mijn grootste overwinningen tot dusver"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Serge Pauwels komt er een mooie periode aan. Hij kan immers terugkeren naar de koers die hij in 2017 won en aangezien hij niet meteen een veelwinnaar is, is dat nog net ietsje specialer. Het gaat dan over de Ronde van Yorkshire. Die wedstrijd schreef Pauwels in 2017 op zijn naam.

"Mijn eindzege in de Ronde van Yorkshire is zeker één van mijn grootste overwinningen tot dusver", beweert de Belgische klimmer. "Ik won toen de laatste etappe en het eindklassement. Het was een speciaal moment en een speciale herinnering voor mij. Ik heb altijd van deze koers gehouden."

Een jaar voor zijn grote triomf maakte hij kennis met de rittenkoers in Yorkshire en dat gaf hem meteen een goed gevoel. "Ik deed er voor het eerst aan mee in 2016 en sindsdien wilde ik altijd terugkeren. Ik was er elk jaar ook behoorlijk succesvol."

NU AAN DE ZIJDE VAN GREG

Die goede prestaties doen Pauwels smaken naar meer. "Vorig jaar stond ik er op het podium met mijn nieuwe ploegmaat Greg Van Avermaet", herinnert hij zich. "Ik kijk ernaar uit om opnieuw in Yorkshire te koersen met hem als titelverdediger."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties