Tim Wellens loosde overtollige kledij op slecht moment: "Niet helemaal ontevreden"
Redactie
| 17 reacties

Tim Wellens niet ontevreden na 11e plek in Luik-Bastenaken-Luik

Tim Wellens loosde overtollige kledij op slecht moment: "Niet helemaal ontevreden"
Foto: © photonews

Tim Wellens kleurde mee de finale van Luik-Bastenaken-Luik en kwam uiteindelijk als 11e over de streep. "Ik mag niet ontevreden zijn over mijn prestatie vandaag", klinkt het.

Nochtans was Wellens niet op de afspraak toen Deceuninck-Quick.Step de koers hard maakte. "Ik voelde me heel goed vandaag, maar jammer genoeg versnelde Deceuninck-Quick.Step reeds op een heel eind van de finish, net op het moment waarop ik nog wat overtollige kledij afdeed en een laatste plaspauze zou inlassen", vertelt Wellens.

"Daardoor reden we geruime tijd achter de feiten aan en moest ik al een serieuze cartouche verschieten om opnieuw vooraan te geraken. Ik wist dat ik in het offensief moest gaan om van enkele mannen af te geraken."

Aanval

Uiteindelijk trok Wellens op de Côte des Forges in de aanval en liet hij zijn metgezellen op de Roche-aux-Faucons achter zich. "Ik voelde me goed, maar ik had wat meer voorsprong nodig op de top van de Roche-aux-Faucons, want Astana reed in blok het gat opnieuw dicht. Toen was het voor mij einde verhaal."

"Ik kan niet helemaal tevreden zijn over de voorbije Ardennenklassiekers. De Brabantse Pijl was goed, tijdens de Amstel had ik een offday en in de Waalse Pijl was het resultaat niet in lijn met het goede gevoel. Vandaag heb ik geprobeerd om op een offensieve manier een mooi resultaat te behalen. Dan weet je natuurlijk dat het kan mislukken, maar op zich mag ik niet ontevreden zijn over mijn prestatie vandaag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties