Tom Boonen analyseert voorjaar: "Ik plaats Mathieu van der Poel op dezelfde lijn als Julian Alaphilippe"
Redactie
| 2 reacties

Tom Boonen lovend over Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe na voorjaar

Tom Boonen analyseert voorjaar: "Ik plaats Mathieu van der Poel op dezelfde lijn als Julian Alaphilippe"

Het wielervoorjaar zit er na La Doyenne helemaal op. Tijd voor de analyses. Tom Boonen is alvast lovend over Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe.

Van der Poel en Alaphilippe waren volgens Boonen de twee uitblinkers van het voorjaar. "Ik heb enorm genoten van Mathieu van der Poel", stelt Boonen in HLN. "In zijn allereerste klassieke campagne was hij voorbestemd om meteen mee te spelen met de allerbesten. Alleen: Mathieu deed dat in de overtreffende trap."

De Nederlander maakte natuurlijk indruk in zijn allereerste voorjaar. "Als je Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race op je erelijst prikt en vierde wordt in de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem, staat dat gelijk met een entree via de grote poort."

'Do or die'

"De term 'winnaar' googelen bij afbeeldingen op het internet zou automatisch zijn beeltenis als resultaat moeten geven. Vooral met de manier waaróp hij won, veroverde hij razendsnel zieltjes. 'Do or die.' Velen kunnen of willen het niet (meer). Het maakt hem bijzonder."

Maar ook Alaphilippe krijgt lof. "Al plaats ik Alaphilippe wel op dezelfde lijn. Oké, het was gisteren in LBL wat minder. Wellicht wogen de gevolgen van die Baskische val toch door. Maar hey, Strade Bianche, Milaan-Sanremo, Waalse Pijl... we vergeten snel. Zijn dominantie was extreem. Julian is een leuke figuur, van wie we het laatste nog niet hebben gezien", besluit Boonen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties