Van Avermaet heeft tal van redenen om blij te zijn weer te kunnen terugkeren naar de Ronde van Yorkshire

Van Avermaet heeft tal van redenen om blij te zijn weer te kunnen terugkeren naar de Ronde van Yorkshire

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet heeft dit voorjaar al veel gegeven, maar er behoorlijk weinig kunnen uit halen. Wie weet lukt het dan wel in een rittenkoers of in één specifieke. Met de Ronde van Yorkshire heeft Van Avermaet in de loop der jaren wel een band opgebouwd.

Vorig jaar kroonde onze landgenoot zich zelfs tot eindwinnaar. "Het is altijd een leuk gevoel om het rugnummer één op te spelden als titelverdediger. Ik kijk ernaar uit om mijn titel te verdedigen. Het is helemaal geen gemakkelijke koers, maar ik denk dat we een sterk team hebben, zeker met de winnaar van 2017 Serge Pauwels erbij."

Komt er dan een nieuwe zege aan voor Van Avermaet? "Er zijn niet veel rittenkoersen die ik kan winnen, maar de ritten in de Ronde van Yorkshire liggen me. Er is geen enkele andere koers zoals de Ronde van Yorkshire", stelt de CCC-Belg.

GOEDE KANS OM WK-PARCOURS TE ZIEN

Hij gaat er nog iets verder op in. "Het publiek is er geweldig, de sfeer is heel speciaal en het is er zo mooi." De laatste reden om er in Yorkshire weer bij te zijn, is ook niet onbelangrijk. "Het zal ook een goede kans zijn om het parcours van het WK van dit jaar te zien in koersomstandigheden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties