Werelduurrecordhouder Campenaerts weer klaar voor actie: "Dat was wel even nodig"

Werelduurrecordhouder Campenaerts weer klaar voor actie: "Dat was wel even nodig"
Foto: © photonews

Maandenlang stond alles voor Victor Campenaerts in het teken van het werelduurrecord. Dat nemen ze hem voorlopig niet meer af en dus volgen er nu weer andere doelen op de weg. Hervatten doet hij in de Ronde van Romandië. Hij is intussen bekomen van het behalen van het record.

"Ik heb vijf dagen niet op de fiets gezeten, wat meer dan voldoende is. Veel langer is niet zinvol, want de Giro staat voor de deur. Het voelde allemaal goed aan op training", zegt Campenaerts aan Sporza. "Ik heb er alle vertrouwen in dat die vijf dagen genoeg waren om de batterijen op te laden en ook niet te lang waren om de spanning te verliezen."

Je moet de knop op tijd omdraaaien Victor Campenaerts

Ook naast de fiets heeft de werelduurrecordhouder weer rust gevonden. "Ik heb heel hard toegeleefd naar het uurrecord en daarna heb ik enkele dagen met mijn familie en vrienden gespendeerd. Ik heb even niet aan de fiets gedacht en dat was wel nodig. Maar je moet de knop op tijd omdraaien."

Campenaerts is klaar om dat te doen in de Ronde van Romandië. "Het doel is uiteraard om hoog te scoren in die twee tijdritten. Het is telkens op een geaccidenteerd parcours, maar het ligt zeker binnen mijn mogelijkheden. De proloog is natuurlijk kort, maar mijn vorm is goed en ik denk zeker dat ik hoog kan mikken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties