BeNe Ladies Tour mag zich in de handen wrijven: ijzersterk deelnemersveld op komst

BeNe Ladies Tour mag zich in de handen wrijven: ijzersterk deelnemersveld op komst
Foto: © photonews

In de Lage Landen is de BeNe Ladies Tour toch nog altijd een pronkstuk wat het dameswielrennen betreft. De rittenkoers doorheen België en Nederland heeft veel aantrek, ook internationaal gezien. Dit jaar komen er liefst zeventien UCI-ploegen aan de start.

De deelnemende rensters zijn nog niet bekend, maar wel al de ploegen die aan de start verschijnen. De organisatie kreeg maar liefst 57 aanvragen in de bus. Dit wil zeggen dat de koers van start zal gaan met 25 teams, het hoogst toegelaten aantal.

NATIONALE TEAMS

Daar zijn zeventien UCI-ploegen zijn. En wat meer is: tien van die zeventien teams behoren tot de top twintig van de wereld. Dat het een sterk deelnemersveld zal zijn, is dus haast zeker. Wat ook opvalt, is dat er vijf nationale ploegen present tekenen. Vier van die vijf nationale teams gebruiken de wedstrijd als voorbereiding op het EK in Nederland.

Ook het Belgische nationale team zal van de partij zijn wanneer de rensters op 18 juli beginnen met een proloog in Utrecht. De definitieve oversteek naar België komt er op 20/07 met de aankomst van een rit in lijn en een tijdrit in Watervliet. Een dag later eindigt de wedstrijd met een etappe in en rond Zelzate.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties