Geen vijf op een rij voor Alexander Kristoff: Duitse kampioen is de snelste in Eschborn-Frankfurt

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Geen vijf op een rij voor Alexander Kristoff: Duitse kampioen is de snelste in Eschborn-Frankfurt
Foto: © photonews

Alexander Kristoff is er niet in geslaagd om Eschborn-Frankfurt voor een vijfde keer op rij te winnen. De Noor werd zelf derde en zag de zege naar Duits kampioen Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) gaan.

Met onze landgenoot Dimitri Peyskens, Sebastian Schönberger, Casper Pedersen, Yoann Offredo, Artyom Zakharov, Mathias Van Gompel en Evgeny Shalunov ontstond er een kopgroep van zeven renners in deze Duitse semi-klassieker. Offredo maakte overigens zijn comeback na een zware val, waardoor hij heel wat klassiekers moest laten schieten. 

Maar ondanks enkele nieuwe namen en een poging van Mohoric zou de wens van de sprintersploegen uitkomen in deze Eschborn-Frankfurt. Al werd er wel zonder één van de favorieten gesprint. Michael Matthews gaf er onderweg de brui aan na een lang en slepend voorjaar. 

In die sprint kwam Alexander Kristoff te vroeg op kop om een gooi te doen naar een vijfde zege op rij. Ackermann werd dan weer perfect gepiloteerd door zijn ploegmaats en hield zijn landgenoot Degenkolb (Trek-Segafredo) en Kristoff achter zich. 

Met Baptiste Planckaert (6e) en Lawrence Naesen (8e) finishten er ook nog 2 Belgen in de top 10. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties