Klassementsman van Wanty-Gobert tevreden: "Dagelijks mooie opportuniteiten om aan te vallen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Klassementsman van Wanty-Gobert tevreden: "Dagelijks mooie opportuniteiten om aan te vallen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Guillaume Martin legde in de lastige etappe van woensdag in de Ronde van Romandië beslag op de 10e plek, waardoor hij opschuift naar de 17e plek in het algemene klassement. En daar is de Fransman best tevreden mee.

In de afmattende eerste rit in lijn werd Martin knap 10e na een sprint met een ruime groep. "Ik ben tevreden met dit resultaat, ook al was het geen massasprint", aldus de Franse klassementspion van Wanty-Gobert.

"Ik volgde een aanval van Zakarin, ook al was het initeel mijn idee om onder de rode vlag van de laatste kilometer aan te vallen om de etappe te winnen. We hebben collectief een sterke wedstrijd gereden door goed gegroepeerd te blijven."

Hoog tempo

Wat de beklimmingen betrof, leek de etappe niet superzwaar. Maar dat was ze wel. "Het was niet de zwaarste etappe op papier, maar het tempo was hoog van start tot einde. Tijdens deze Ronde van Romandië zullen er aan renners van mijn type dagelijks mooie opportuniteiten voorgeschoteld worden."

"Ik zal er dus, zonder op het weekend te wachten, gebruik van moeten maken. Tijdrijden is sowieso niet mijn specialiteit en wegens voorspelde sneeuw op zaterdag zou de etappe ingekort kunnen worden. Ik zal dus niet al mijn pijlen op de bergtop finish van aankomende zaterdag richten", besluit Martin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties