Opnieuw een Sloveens feestje in Romandië: dubbelslag voor Primoz Roglic

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Opnieuw een Sloveens feestje in Romandië: dubbelslag voor Primoz Roglic
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Primoz Roglic mag dan wel niet de kopman zijn van Jumbo-Visma in deze Ronde van Romandië, toch heeft de Sloveen wel al een dubbelslag beet op dag twee. Roglic won de eerste rit in lijn en is de nieuwe leider.

Nee, voor één keer zat niet Thomas De Gendt in de ontsnapping van een etappe die nochtans weggelegd was voor de aanvallers. Het was zijn Lotto Soudal-ploegmaat Harm Vanhoucke die de honneurs waarnam. 

De ruime kopgroep kreeg echter nooit een grote voorgift van het peloton, waardoor het al snel duidelijk was dat de winnaar niet vooraan zou zitten. Op 30 kilometer van de streep kwam alles terug bij elkaar. 

Ruime groep sprint voor winst

In de finale ging het constant op en af, waardoor de snelle mannen de rol moesten lossen. Er bleef een ruime groep over die mocht sprinten voor dagwinst én de leiderstrui. Roglic won de sprint voor Gaudu en Rui Costa en mocht als toetje ook nog de leiderstrui overnemen van zijn landgenoot Jan Tratnik (Bahrain Merida). 

De Sloveense ex-schansspringer mag dan niet de kopman zijn van Jumbo-Visma in Romandië, Roglic is des te meer klaar voor de Giro d'Italia. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties