Primoz Roglic na dubbelslag: "Heb mezelf verbaasd"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Primoz Roglic verbaasde zichzelf met ritzege in Ronde van Romandië

Primoz Roglic na dubbelslag: "Heb mezelf verbaasd"
Foto: © photonews

Primoz Roglic heeft zijn start niet gemist in de Ronde van Romandië. Nadat hij eerder tweede was geworden in de proloog, veroverde hij in de eerste etappe in lijn de ritzege én de leiderstrui.

Voor Roglic, in volle voorbereiding op de Giro d'Italia, is het zijn vierde triomf van het seizoen. De 29-jarige Sloveen won in het slot de sprint van een uitgedund peloton en nam zo de leiderstrui over van zijn landgenoot Jan Tratnik (Bahrein Merida). 

"Ik had niet verwacht hier te winnen", aldus Roglic. "Na de Tirreno-Adriatico ben ik op hoogtestage vertrokken als voorbereiding op mijn hoofddoel, de Giro. Daar ben ik onlangs pas van teruggekomen. Dan is het altijd afwachten hoe het gaat. Het was een zware dag met veel klimwerk. Het was niet gemakkelijk."

Sprint

Roglic maakte het zowaar af in een sprint. "Mooi dat ik heb kunnen winnen, zeker in een sprint. Daar heb ik mijzelf erg verbaasd omdat er altijd wel iemand sneller is. Winnen in Romandië is altijd een speciaal gevoel. Ik koers hier heel graag. Met Steven (Kruijswijk) hebben we een pion die voor het klassement kan gaan. Hij reed vandaag heel sterk, net als de ploeg. We blijven ons best doen", besluit Roglic

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties