Vandenbroucke op zijn best: toppers gevloerd in Parijs-Nice ondanks knieproblemen vanaf jonge leeftijd
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 25 reacties

Frank Vandenbroucke leverde één van zijn huzarenstukjes af in Parijs-Nice

Vandenbroucke op zijn best: toppers gevloerd in Parijs-Nice ondanks knieproblemen vanaf jonge leeftijd
Foto: © photonews

De tweede aflevering van de docureeks 'VDB. Ik ben god niet' is op Canvas uitgezonden en daarin ging het over één van de straffere zeges van Frank Vandenbroucke. Zijn zege in '99 in Luik-Bastenaken-Luik mag dan tot de verbeelding spreken, zijn triomf in '98 in Parijs-Nice was ook niet mis.

Zeker gezien de omstandigheden. Vandenbroucke had tijdens de rittenkoers immers weer veel last van zijn vaak opspelende knie. Die knieproblemen zouden terug te brengen zijn naar een ongeluk uit zijn jeugd. Op amper 4-jarige leeftijd geraakte Vandenbroucke in het ziekenhuis nadat de auto waar hij in zat, aangereden werd door een rally-wagen.

ZELFS MET KNIEBLESSURE DE BESTE

Zijn hele carrière zou hij blijven sukkelen met de knie, maar in de Parijs-Nice van '98 zou niets of niemand hem tegenhouden. Ondanks de blessurelast reed VDB op vijftien maart in Nice als eindwinaar over de streep nadat hij de maat genomen had van wereldtoppers als Laurent Jalabert en Alex Zülle.

Jalabert kreeg in het klassement veertig seconden aan zijn broek van Vandenbroucke. De derde man op het podium was de Spanjaard Marcelino Garcia. Ook klassementsrenners als Massi, Moreau, Zarrabeitia, Dufaux, Luttenberger en Heras stonden dat jaar in de top tien. Allemaal moesten ze hun meerdere erkennen in Vandenbroucke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties