Axel Merckx ziet zijn pupil als de volgende in de rij: "We kennen allemaal het verhaal van Remco Evenepoel"

Axel Merckx ziet zijn pupil als de volgende in de rij: "We kennen allemaal het verhaal van Remco Evenepoel"
Foto: © photonews

Axel Merckx staat er wel voor bekend om met Hagens Berman Axeon heel wat jong talent te lanceren. Vraag maar aan Jasper Philipsen of Tao Geoghegan Hart. Met Kevin Vermaerke heeft Merckx opnieuw een diamantje in de eigen rangen. De Amerikaan met Vlaamse naam won Luik-Bastenaken-Luik voor beloften.

Nadat Vermaerke zich ook in de eerste rit in de Ronde van Yorkshire volop liet zien en in de top twintig eindigde, lijkt het ook geen toeval meer te zijn. Axel Merckx licht bij Cyclingnews zijn kwaliteiten toe. "Hij is een eerstejaarsbelofte en doet het al het hele jaar geweldig. Ik kan enkel goede dingen over hem zeggen. Hij is bescheiden en sterk."

VERMAERKE BINNENHALEN WAS EEN MUST

Is Vermaerke het volgende jonge talent dat het ook bij de profs gaat maken? Het zou wel eens kunnen. "Er is tegenwoordig een sterke generatie van jonge renners die doorbreekt. We kennen allemaal het verhaal van Remco Evenepoel. Ik had Kevin vorig jaar op het oog en aangezien hij Amerikaan is, mocht ik niet naast hem grijpen."

JUNIORS GOED IN DE GATEN HOUDEN

Merckx is volop bezig om ervoor te zorgen dat Hagens Berman Axeon ook in de toekomst renners met potentieel kan opleiden. "We zijn op zoek naar nieuwe talenten. We letten op de juniors. De volgende Amerikaanse generatie is heel belangrijk voor ons, want we zijn een Amerikaans team."

Talent is overigens niet de enige paramter. Ook het profiel van de renner is belangrijk. "We zijn op zoek naar renners die willen investeren in zichzelf en deel willen uitmaken van een team. Je kunt investeren in personen, maar wij willen investeren in een team rond deze jongeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties