Brailsford reageert op de demonstranten: "Ik moest ze gaan zoeken"

Brailsford reageert op de demonstranten: "Ik moest ze gaan zoeken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team Ineos is niet meteen de wielerformatie die het meest geliefd is bij zijn intrede. Bij de start van de Ronde van Yorkshire daagden er demonstranten op die protesteren tegen de chemiereus achter de ploeg. Al vond Dave Brailsford het qua aantal wel best meevallen.

De sterke man van het nieuwe Team Ineos was alvast niet bang voor een confrontatie met de betogers. "Ik moest ze gaan najagen, want ik vond ze eerst niet. Laten we eerlijk zijn: er was amper iemand", zegt de Brit aan Cyclingnews. "De 15000 man die me ging aanvallen: dat is niet gebeurd. Dat is de realiteit."

Hoeveel milieuactivisten er ook aanwezig waren of niet: hun boodschap is wel aangekomen. "Er waren mensen die het recht hebben om hun eigen mening te vormen en dat respecteer ik, maar dat is het dan ook. De mening van anderen telt niet minder."

NIET BEZORGD OVER START IN YORKSHIRE

De protesten waren aangekondigd. Had de ploeg dan niet beter kunnen opteren voor een andere rittenkoers om voor het eerst de nieuwe naam te dragen? "Als we bezorgd waren om te starten in Yorkshire, hadden we het niet gedaan. We hadden gelijk, want de mensen hier genieten ervan. Laten we het daarover hebben." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties