Fernando Gaviria komt met belangrijke aankondiging

Fernando Gaviria komt met belangrijke aankondiging
Foto: © photonews

Fernando Gaviria is één van de belangrijkste pionnen in het team van UAE en dat liet hij onder andere al zien tijdens de ronde in het land van de wielerploeg. Ook in de grote ronden gaat UAE Gaviria uitspelen. De Colombiaan komt aan de start van de Giro.

Er hebben al grote namen afgezegd voor de Giro, met Gaviria komt er nu eentje bij die wel van start gaat. Door het uitvallen van Fabio Aru zal zijn niet ploeg niet voor een goed klassement, maar wel voor ritzeges gaan. In samenspraak met de ploegleiding heeft Gaviria vervolgens besloten om in Bologna aan de start te komen op 11 mei.

MEERDERE KANSEN IN EERSTE DEEL

Het is dus duidelijk met welke doelstelling de spurter de grote ronde zal aanvatten. "In het eerste deel van de Giro zal er een mooi aantal kansen zijn voor de sprinters", zegt Gaviria op de site van zijn ploeg. "Zoals zo vaak in de Giro zal het nooit rechttoe rechtaan zijn. Zelfs wij, sprinters, en onze teams, zullen moeten vechten voor een sprint aan de finish."

Het zal dus hopen zijn op zoveel mogelijke ritzeges. De puntentrui mee naar huis nemen is niet meteen het objectief. "Het doel is om het best mogelijk te halen uit de opportuniteiten. Het zal moeilijk zijn om voor het puntenklassement te gaan, omdat het tweede deel van de Giro bijna enkel voor klimmers is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties