Imponerend toptalent vloert kleppers als Rui Costa en Roglic, De Gendt niet beloond voor aanval
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Gaudu dartelt indrukwekkend naar ritzege in Ronde van Romandië

Imponerend toptalent vloert kleppers als Rui Costa en Roglic, De Gendt niet beloond voor aanval
Foto: © photonews

De derde etappe van de Ronde van Romandië heeft een jong toptalent als winnaar opgeleverd. De groep der favorieten was nog samen bij de start van de slotklim. De Fransman Gaudu toonde zich veruit het sterkste en hield enkele grote namen achter zich.

Er waren een aantal pogingen nodig om tot de juiste ontsnapping te komen. Evenepoel schoof ook mee in één van de groepjes, maar veel voorsprong kregen hij en zijn medevluchters niet. In een vlucht van zeven zat meer muziek: Elissonde, Kämna, Storer, Albasini, Tratnik, Amador en Thalmann reden weg.

AMADOR LAAT ZICH TERUGZAKKEN

Achter de kopgroep werd Denz veroordeeld tot een chasse patate. Door de aanwezigheid van Amador gaf het peloton niet helemaal carte blanche. Daardoor liet de Movistar-renner zich toch terugzakken en ook Albasini had uiteindelijk weinig zin om een hele dag voorop te rijden. De vijf leiders kregen wel nog het gezelschap van Stalnov.

VAL EVENEPOEL

In het peloton geraakte Evenepoel betrokken bij een valpartij en besloot Bennett om af te stappen. De rust keerde terug op 17 kilometer van de aankomst. De Gendt anticipeerde met het oog op de slotklim. Onze landgenoot sloop weg op 6,8 kilometer op kousen voeten weg. Twee en een halve kilometer later werd De Gendt echter teruggegrepen.

Hirti wilde er vervolgens een lange sprint maken en ook Geraint Thomas zat goed voorin. Rui Costa reed hen voorbij, maar werd op zijn beurt dan weer overvleugeld door een dartele Gaudu. Roglic haalde er nog alles uit om uiteindelijk op plaats drie terecht te komen. Aan de 22-jarige Gaudu kwam niemand meer aan.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties