Mogelijk dit jaar nog een aanval op werelduurrecord van Victor Campenaerts

Mogelijk dit jaar nog een aanval op werelduurrecord van Victor Campenaerts
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hoelang kan Victor Campenaerts genieten van zijn werelduurrecord? De Belg van Lotto-Soudal heeft het nog maar op zijn naam staan sinds 16 april en er heeft al een mogelijke concurrent zich gemeld. Mikkel Bjerg hoopt het record van Campenaerts te kunnen aanvallen. Wie weet al dit jaar.

Bjerg is een 20-jarig talent van Hagens Berman Axeon die al vroeg zijn zinnen gezet heeft op het werelduurrecord. Nadat Campenaerts de af te leggen afstand nog wat verlegde, heeft de jonge Deen zelfs al twee officieuze pogingen gedaan . Daarbij bleef hij wel steken op 53,77 km/u. Dat is dus nog een eindje verwijderd van de 55,089 km/u van Campenaerts.

BJERG WEL MET PUBLIEK

Dat lijkt Bjerg ook zelf te beseffen. Daarom wil de poulain van Axel Merckx op 5 juli nog een test doen om te zien of hij een werelduurrecord in de benen heeft en hoeveel progressie hij heeft gemaakt. Er zal overigens publiek bij die test aanwezig zijn.

Volgens het UCI-reglement is er nog een tussentijd van twee maanden nadat een renner de wielerbond verwittigt dat hij het werelduurrecord wil aanvallen. Beslist Bjerg in juli dat hij er wil voor gaan, dan kan die werelduurrecordpoging er dit jaar dus nog komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties