Nederlandse in de wolken na perfect getimede versnelling: "Eén van de grootste zeges in mijn carrière"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Lorena Wiebes koestert overwinning in Ronde van Yorkshire

Nederlandse in de wolken na perfect getimede versnelling: "Eén van de grootste zeges in mijn carrière"
Foto: © photonews

Ook bij de dames is de Ronde van Yorkshire begonnen. De eerste rit eindigde op een sprint die vakkundig door Lorena Wiebes naar haar hand werd gezet. De renster van Parkhotel Valkenburg mocht dus ook pronken met de leiderstrui en de puntentrui.

Voor Wiebes de kers op de taart, want het was onderweg wel afzien. "Het was een zware rit. Toen de ontsnapping werd teruggehaald, deed mijn team een geweldige job om mij in goede positie te brengen. Ik was ervan overtuigd dat ik kon winnen", toonde de Nederlandse veel zelfvertrouwen.

Wiebes is bezig om mooie herrineringen op te bouwen in de Ronde van Yorkshire. "Om het dan ook af te maken, is heel fijn. Dit is één van de grootste overwinningen in mijn carrière. Ik hou ervan om in Yorkshire te rijden. Ik reed deze koers vorig jaar en het is goed om hier terug te zijn."

Ik hou van dat soort circuits 

Voor wie in Yorkshire passeert, is de gedachte aan het WK tegenwoordig niet ver weg. "Het was ook leuk om het circuit in Harrogate te zien, want ik hoop later dit jaar terug te komen voor het WK. Het was leuk en technisch. Ik hou van dat soort circuits. Ik weet niet of ik de leiderstrui ga kunnen behouden, maar hopelijk kunnen we die wel in het team houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties