Niet-verkenning geen toeval: Wout van Aert bevestigt dat hij WK op de weg laat schieten

Niet-verkenning geen toeval: Wout van Aert bevestigt dat hij WK op de weg laat schieten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eerder kwam het nieuws al aan het licht dat Wout van Aert niet zoals eerst voorzien gaat meedoen voor de verkenning van het WK. Er zit wel degelijk iets achter. Van Aert heeft immers besloten om niet deel te nemen aan het WK wegwielrennen in Yorkshire.

Wout van Aert geeft de voorkeur aan een volledige crosswinter. "Dit is wel degelijk mijn eigen beslissing", benadrukt Van Aert bij WielerFlits. "Het WK in Yorkshire zou betekenen dat ik pas ergens in december aan mijn veldritseizoen zou beginnen. Ik wil immers een aanvaardbare rustperiode inplannen. Daarna moet je ook weer opbouwen."

REKENING HOUDEN MET OPBOUW NAAR 2020

De renner van Jumbo-Visma vreest dat anders het ene jaar in het andere overgaat, zonder rekening te kunnen houden met verschillende fases waar een coureur door moet. "Voor je het beseft, beland je in de kerstperiode. Maar ondertussen moet je ook rekening houden met de opbouw naar volgend jaar."

Van Aert voelt zich nog teveel crosser om zulke situatie toe te staan. "Dan zou ik al snel in de buurt komen van een aanpak zoals bijvoorbeeld Zdenek Stybar. Dat is voorlopig niet zoals ik het veldritseizoen zie. Ik heb dan ook bondscoach Rik Verbrugghe laten weten dat ik afzie van een verkenning."

Lees het oorspronkelijke artikel op WielerFlits

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties