Tom Dumoulin duidt zijn favorieten voor de Giro aan: "Ik ben niet de te kloppen man"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Tom Dumoulin beschouwt zichzelf niet als topfavoriet voor Ronde van Italië

Tom Dumoulin duidt zijn favorieten voor de Giro aan: "Ik ben niet de te kloppen man"
Foto: © photonews

De Ronde van Italië komt met rasse schreden dichterbij en dus is het interessant om te kijken hoe de klassementsmannen ervoor staan. Tom Dumoulin bijvoorbeeld. Die deed bij momenten zijn beklag over zijn vorm, maar vindt toch dat hij een betere aanloop achter de rug heeft. Maakt hem dat topfavoriet?

De klassementsrenner van Sunweb is zelf ook benieuwd hoe hij voor de dag gaat komen. "Op training voelt alles goed aan", bevestigt Dumoulin aan Cyclingnews. "Ik weet dat maart nooit mijn beste periode is, maar ik vond mijn niveau vrij goed. Vorig jaar ging het helemaal niet vlotjes tijdens de lente. Ook al had ik nu een betere lente, het is nog geen garantie dat mijn vorm in de Giro beter gaat zijn.

VORIG JAAR NOOIT DE BESTE IN KOERS

In 2018 eindigde Dumoulin tweede. "Ik denk niet dat ik ooit uitzicht had op de zege. De eerste week was ik niet goed genoeg om Yates te volgen en in de laatste week was ik niet goed genoeg om Froome te volgen. Ik was nooit de beste man in de koers. Ik was heel stabiel, maar had nooit het gevoel dat ik de koers ging winnen. Dat is dan ook niet gebeurd en iedereen herinnert zich de gekke Finestre-rit."

OPLETTEN VOOR BERNAL

Dit jaar heeft onder meer Primoz Roglic van de Giro een groot doel gemaakt. "Hij gaat zeker één van de grote tegenstanders worden, samen met Simon Yates en Vincenzo Nibali. We moeten ook opletten voor Egan Bernal en Miguel Angel Lopez."

Doe daar nog enkele outsiders bij en je komt aan wel heel veel kandidaat-winnaars. "Er is een lange lijst van kanshebbers en ik besef dat het niet gemakkelijk zal zijn om dit jaar de Giro te winnen. Ik ben één van de renners die kans maakt om te winnen, maar ik ben niet de te kloppen man."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties