Zoon van Erik Zabel viert tweede overwinning uit zijn carrière in Ronde van Yorkshire

Zoon van Erik Zabel viert tweede overwinning uit zijn carrière in Ronde van Yorkshire
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tweede rit in de Ronde van Yorkshire is zoals verwacht geëindigd op een massasprint. De overwinning werd zowaar binnengehaald door de mannen van Katusha. Rick Zabel, nochtans geen veelwinnaar, liet bij afwezigheid van Marcel Kittel alle andere spurters met bravoure achter zich.

Stewart, Jake Scott, Grellier en McGinchley sprongen met zijn vieren weg en vormden zo de goede ontsnapping. Ze kregen wel nog het gezelschap van twee renners die later aansloten: Fouché en Robert Scott. Met zijn zessen dus op pad. Een dag nadat het zich al eens verslikte in een vlucht, wilde het peloton dat niet nog eens laten gebeuren.

Het hield de ontsnapping goed onder controle, met zeker in de finale slechts een beperkte kloof. Stewart en McGinchley hielden het nog het langst vol. Ze kregen op zes kilometer van het einde al drie renners op hun nek. Het peloton liet ze nog even spruttelen en volgde op een paar honderd meter.

REGEN EXTRA FACTOR

De regen die naar beneden viel, was ook nog een extra factor om rekening mee te houden in de slotkilometers. Een groepssprint was in elk geval onvermijdelijk. Rick Zabel rukte zich overtuigend los in de laatste rechte lijn en spurtte overtuigend naar de overwinning. Boy van Poppel werd tweede, Lawless derde. Onze landgenoot Van Genechten finishte als zevende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties