Dé grote concurrent van Tom Dumoulin in de Giro na nieuwe triomf in Romandië? "Deze resultaten komen een beetje onverwachts"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Dé grote concurrent van Tom Dumoulin in de Giro na nieuwe triomf in Romandië? "Deze resultaten komen een beetje onverwachts"
Foto: © photonews

In de afsluitende tijdrit van de Ronde van Romandië in Genève heeft Primoz Roglic zijn status als favoriet voor de Giro nog wat extra kracht bijgezet. De Sloveen boekte zijn derde ritzege van de week en is net als vorig jaar eindwinnaar.

Roglic hield onze landgenoot Victor Campenaerts (Lotto Soudal) van de zege in de afsluitende tijdrit van zondag. De ex-schansspringer was de enige renner die onder de 20' dook in de chronoproef over bijna 17 kilometer. 

Voor Roglic inmiddels zijn zesde en zevende zege van het seizoen, nadat hij al eerder het zegegebaar had gemaakt als winnaar van de UAE Tour en Tirreno-Adriatico. De Sloveense veelvraat won bovendien ook nog het puntenklassement, met dank aan drie ritzeges. 

'Als ploeg gegroeid'

"Ik ben erg blij met mijn derde ritzege en mijn eindoverwinning", sprak Roglic na afloop. "Dit is een teamprestatie. De hele ploeg was deze week fantastisch. Het laat zien hoe we als ploeg gegroeid zijn. Dat is mooi om te zien. Ik heb daar echt van genoten."

"Ik heb sinds Tirreno-Adriatico niet meer gekoerst en heb in april op hoogte getraind. Deze resultaten komen een beetje onverwachts, maar ik kan niet meer dan content zijn. Het was de perfecte voorbereiding op de Giro." Daar is Roglic zonder twijfel naast Tom Dumoulin (Sunweb) één van de kandidaten voor eindwinst. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties