Drie vliegen in één klap voor Sven Nys: drie Telenet Fidea Lions verlengen hun contract
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

Nicolas Cleppe, Yentl Bekaert en Andreas Goeman verlengen bij Telenet Fidea Lions

Drie vliegen in één klap voor Sven Nys: drie Telenet Fidea Lions verlengen hun contract
Foto: © photonews

De veldrijders van Telenet Fidea zijn momenteel op stage in het Spaanse Mallorca en vanuit de zuiderse zon kwam ook goed nieuws naar België gewaaid. Drie renners hebben hun contract bij de ploeg van Sven Nys verlengd.

De 23-jarige Nicolas Cleppe heeft net als beloften Andreas Goeman (19) en Yentl Bekaert (19) zijn contract bij Telenet Fidea verlengd. Cleppe is al sinds 2011 in dienst en tekende voor een jaar extra. "Ik begin al aan mijn 9de seizoen bij Telenet Fidea Lions", klinkt het. "De ploeg is voor mij door de seizoenen heen tot een familie uitgegroeid."

Laatbloeier

"Ik beschouw mezelf als een teamspeler, al is het in de cross natuurlijk voornamelijk ieder voor zichzelf. De structuur in de ploeg zit goed. Dat is voor mij heel belangrijk. Ik ben een laatbloeier, mijn beste jaren moeten nog komen. Ik voel dat ik er klaar voor ben. Als derdejaars prof hoop ik een vaste waarde in het veld te worden door regelmatig top 10 te rijden in de klassementswedstrijden", zegt Cleppe.

Het belangrijkste wapenfeit van Cleppe is winst in de Jingle Cross in Iowa (VS). "Nicolas heeft zijn eerste twee jaren als prof goed doorstaan, met o.a. winst in Amerika. Het is een schakel in het team waarvan we overtuigd zijn dat we er volgend jaar op kunnen rekenen", aldus teammanager Sven Nys. 

Beloften Bekaert en Goeman blijven dan weer tot eind 2021, wanneer hun beloftenperiode afloopt. "Andreas en Yentl zijn twee jonge gasten waarop we vertrouwen", zegt Nys over hun nieuwe contract. "Ze kunnen bij het team groeien en liggen goed in de groep. We hebben vertrouwen dat ze in hun laatste twee jaren als belofte goede resultaten zullen neerzetten."


 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties