Ecuadoraan van Movistar helemaal klaar voor de Giro na tweede eindzege op rij in Ronde van Asturië
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Richard Carapaz (Movistar) wint voor het tweede jaar op rij de Ronde van Asturië

Ecuadoraan van Movistar helemaal klaar voor de Giro na tweede eindzege op rij in Ronde van Asturië
Foto: © photonews

De Ecuadoraan Richard Carapaz (Movistar) heeft voor het tweede jaar op rij de Ronde van Asturië gewonnen. De slotetappe was een prooi voor de Portugees Edgar Pinto.

De laatste rit bracht de renners in een etappe van net geen 120 kilometer naar de stad Oviedo. Met Richard Carapaz en Mikel Landa had Movistar voor de slotetappe nog twee ijzers in het vuur, maar de Spaanse kopman kwam niet aan de start van de slotrit. Landa is op de sukkel met zijn voet. 

Vijf dappere renners gingen op avontuur, maar op de slotklim was alles te herdoen. In de finale vormde er zich een interessante kopgroep met daarbij ritwinnaar Pinto en leider Carapaz. Pinto maakte uiteindelijk gebruik van zijn dalerscapaciteiten om een mooie kloof te slaan.

Tweede eindzege op rij

De Portugees gaf die bonus niet meer uit handen en mocht zegevieren in de slotetappe. De eindzege van Carapaz, die enkele seconden later over de meet bolde, kwam niet meer in gevaar. De Ecuadoraan wint de Ronde van Asturië voor het tweede jaar op rij en toont zo aan meer dan klaar te zijn voor de start van de Giro van volgende week. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties