Er ging al vroeg een belletje rinkelen bij Daryl Impey: "Froomey deed dingen die geen van ons kon benaderen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Daryl Impey stelde bij BarloWorld speciale kwaliteiten vast bij Froome en Thomas

Er ging al vroeg een belletje rinkelen bij Daryl Impey: "Froomey deed dingen die geen van ons kon benaderen"
Foto: © photonews

Daryl Impey heeft als Zuid-Afrikaan een mooie carrière als wielrenner kunnen uitbouwen en op zijn 34ste is hij nog steeds niet versleten. Zo eindigde hij de laatste drie jaar telkens in de top twintig van de Amstel Gold Race. Bij BarloWorld reed hij destijds samen met Chris Froome en Geraint Thomas.

Dat is ondertussen al tien jaar geleden. Ondertussen hebben Froome en Thomas pas echt grote faam gemaakt. "Ze hadden beiden een grote motor", zegt Impey aan VeloNews. "Froomey was wel een beetje zwaarder in die tijd. Froomey deed altijd van die grootse ritten, dingen die geen van ons kon benaderen. Hij reed in het donker, met lichten en flessen op zijn fiets, zodat hij niet zou moeten stoppen."

VERSCHILLENDE PERSOONLIJKHEDEN

Thomas is qua karakter toch wel anders. "G is een beetje meer losjes. Hij kan een goede tijd beleven, maar weet ook wanneer hij serieus kan zijn. Ik denk dat hij met Nieuwjaar nog altijd zijn Tourzege aan het vieren was. Niemand van ons had kunnen zeggen: Die gasten gaan groterondewinnaars worden. Maar tegelijkertijd hadden ze wel speciale kwaliteiten."

Met zes eindzeges in grote ronden is de dominantie van Froome de laatste jaren toch opmerkelijk geweest. "Hij heeft snel progressie gemaakt. Die stijl van koersen ligt hem. Dat is altijd al zo geweest. Froome toonde zelfs in zijn eerste jaar als prof dat hij een grote motor had. Hij won bijna tijdritten in zijn eerste jaar, zonder dat hij goed wist wat hij aan het doen was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties