Nederlands talent van 21 schrijft Ronde van Overijssel op zijn naam

Nederlands talent van 21 schrijft Ronde van Overijssel op zijn naam
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Overijssel was dit jaar toe aan zijn 65ste editie. Zoals wel in het verleden wel vaker het geval was, was het een thuisrijder die in Nederland als eerste over de streep reed. Zijn naam: Nils Eekhoff, al sinds 2017 lid van de opleidingsploeg van Sunweb.

De renners kregen 204 kilometer voor de wielen geschoven. Van bij de start werd er volop koers gemaakt en het peloton splijtte dan ook helemaal uiteen. Na 80 kilometer ontstond er zo een eerste groep van een twintigtal renners. Daar zat onder andere Eekhoff al bij.

Achter deze groep werd er wel nog jacht gemaak. Met 25 kilometer te gaan, was het wel duidelijk dat de winnaar vooraan zat. Het kwam dan ook tot een spervuur aan aanvallen. Bij een eerstvolgende schifting ontstond er een kopgroep van zeven. Piotr Havik, de winnaar van vorig jaar, reed vervolgens weg samen met zijn ploegmaat Martijn Budding en met Eekhoff.

TROOSTPRIJSJES VOOR BEAT

De twee renners van Team BEAT vielen elk om beurten aan, maar ze konden hun medevluchter niet lossen. Er moest dus gesprint worden om de zege. Eekhoff toonde zich sneller dan Budding en Havik. Eerder won de youngster van Sunweb ook al een rit in de Ronde van Bretagne. Er was ook nog een verdienstelijke zevende plaats voor de Belg Yves Coolen, die ook uitkomt voor BEAT.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties