Sloveense eindwinnaar verbrodt met derde ritzege het tijdritfeestje van Victor Campenaerts
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Eindwinnaar Primoz Roglic geeft Victor Campenaerts het nakijken in afsluitende tijdrit Ronde van Romandië

Sloveense eindwinnaar verbrodt met derde ritzege het tijdritfeestje van Victor Campenaerts
Foto: © photonews

Victor Campenaerts heeft de afsluitende tijdrit van de Ronde van Romandië heel lang vanuit de hot seat beleefd, maar de werelduurrecordhouder moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Primoz Roglic (Jumbo-Visma). De Sloveen is met zijn derde ritzege ook de eindwinnaar.

Campenaerts kreeg zijn kans op revanche na zijn valpartij in de proloog. De Lotto Soudal-renner reed een dijk van een tijdrit en had met een moyenne van boven de 50 km/u meteen ook de snelste (tussen)tijd te pakken in de tijdrit over 16,85 kilometer. 

Enkele specialisten waaronder Tony Martin en Stefan Küng beten hun tanden stuk op de tijd van de werelduurrecordhouder, maar het venijn zat hem in de staart. Geraint Thomas kon zijn reputatie niet waarmaken, maar het was leider Primoz Roglic die zijn bloedvorm richting Giro d'Italia nogmaals in de verf zette.

De Sloveen van Jumbo-Visma deed aan het checkpoint liefst 15" beter dan Campenaerts en was op weg naar een derde ritzege. Aan de finish had Roglic uiteindelijk 13" over op 'Vocsnor'. Genoeg voor een derde triomf deze week én het eindklassement in de Ronde van Romandië. 

Evenepoel 15e

Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick.Step) deed het ook verre van onaardig en zette de 15e tijd op de tabellen. Daarmee was hij de tweede Belg in de daguitslag. 

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties