Teleurstelling groot bij Victor Campenaerts: "Ik heb de best mogelijke tijdrit afgewerkt"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Victor Campenaerts erg teleurgesteld na gemiste tijdritzege in Ronde van Romandië

Teleurstelling groot bij Victor Campenaerts: "Ik heb de best mogelijke tijdrit afgewerkt"
Foto: © photonews

Geen verhoopte tijdritzege in de Ronde van Romandië voor Victor Campenaerts. Hoewel de Lotto Soudal-renner na zijn proef tegen de klok het vervolg van de tijdrit in de hot seat zat, snoepte eindwinnaar Primoz Roglic hem alsnog de zege af.

Roglic deed nog liefst 13" af van de supertijd van Campenaerts. "In de loop van de week merkte ik al dat Roglič van een ander niveau was, dus ik wist dat het moeilijk zou worden om hem vandaag te kloppen", aldus Campenaerts. "Natuurlijk ben ik heel teleurgesteld. De proloog, waarin ik ten val kwam, was een gemiste kans. Daar heb ik echt slecht van geslapen. Ik nam toen te veel risico’s en dat is me dus zuur opgebroken."

'Niets laten liggen'

"Vandaag heb ik echter nergens iets laten liggen, ik heb de best mogelijke tijdrit afgewerkt. Het eerste gedeelte bevatte heel wat klimwerk en was erg lastig, maar ik weet dat ik bergop zeer goed overweg kan met de tijdritfiets. Enkel is er iemand die dat nog beter kan, namelijk Primož Roglič. De ploeg heeft alles tot in de puntjes voorbereid en dan is het natuurlijk jammer dat ik hen niet kan belonen."

Het zwaartepunt lag volgens de werelduurrecordhouder in het begin van de tijdrit. "Normaal ga ik steeds relatief traag van start, maar vandaag zette ik aan het tussenpunt de tweede tijd neer. Dat zegt natuurlijk iets over de conditie waarin ik momenteel verkeer."

'Erg lastig om Roglic te kloppen'

Campenaerts trekt binnen een week naar de Giro, maar weet dat hij dus een zware klant zal hebben aan de Sloveen in het werk tegen de klok. "In de aanloop naar de Giro d’Italia heeft de Ronde van Romandië me geleerd dat ik bergop heel makkelijk overleef, maar ook dat het erg lastig wordt om Primož Roglič te verslaan in de tijdritten. Hij moet immers telkens alles geven voor het algemeen klassement."

"Het wordt dus een te duchten tegenstander, maar uiteraard ga ik in de tijdritten telkens vol voor winst. Hopelijk levert dat tijdens één van de drie opdrachten tegen de klok een overwinning op. Als ik zou kunnen kiezen, liefst de eerste maar dat wordt zeker ook de moeilijkste om te winnen", besluit de Lotto Soudal-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties