Bondscoach Rik Verbrugghe meteen voor lastige keuze: "Als Wout opnieuw zo rijdt, dan zal ik zeker nog eens aan zijn mouw trekken"

Redactie
| 7 reacties
Bondscoach Rik Verbrugghe meteen voor lastige keuze: "Als Wout opnieuw zo rijdt, dan zal ik zeker nog eens aan zijn mouw trekken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgen zijn vandaag het parcours van het WK in Yorkshire gaan verkennen. Rik Verbrugghe weet dat er hem een lastige keuze wacht als bondscoach van ons land.

Het parcours is echt iets voor de Belgen volgens de bondscoach. "Ik verwacht dat de startlijst te vergelijken zal zijn met die van de Amstel Gold Race. Het wordt dat soort wedstrijd. Ieder land zal wel één of twee speerpunten hebben op deze omloop", aldus Verbrugghe bij Sporza

"Als België hebben wij ook wel wat renners voor zo'n parcours, het is op maat van de Belgen. Ik zal toch wel enkele renners moeten teleurstellen. Ik kies voor een sterk blok die de koers in handen kan nemen en de kopmannen perfect kan afzetten in de finale. Wie erbij wil zijn, zal net voor het WK zijn goeie vorm moeten tonen. Het wordt een moeilijke keuze bij mijn eerste opdracht als bondsoach."

Van Avermaet & Van Aert

Bij de Belgen denk je dan uiteraard meteen aan Greg Van Avermaet. "Hij maakt zeker een kans", zegt Verbrugghe over zijn schoonbroer. "En als hij nog ooit wereldkampioen wil worden, zal hij niet meer te lang moeten wachten. Hij kent het parcours in Yorkshire ook, want hij heeft er al verschillende keren gekoerst."

Wout Van Aert paste dan weer voor de verkenning omdat het WK op de weg niet in zijn planning past. "Dit voorjaar heeft hij laten zien dat hij heel goed uit de voeten kan op zo'n parcours. Als hij in het tweede deel van het seizoen nog altijd zo schitterend rijdt, zal ik zeker nog eens aan zou mouw trekken", besluit Verbrugghe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties