Deze 7 renners moeten Vincenzo Nibali aan nieuwe Giro-eindzege helpen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Deze 7 renners moeten Vincenzo Nibali aan nieuwe Giro-eindzege helpen
Foto: © photonews

Ook bij Bahrain Merida zijn de acht namen bekend die zaterdag in de straten van Bologna aan de 102e Giro beginnen. De kopman is Vincenzo Nibali. Hij krijgt onder meer zijn broer Antonio mee in steun.

Vincenzo Nibali gaat vanaf zaterdag op zoek naar een derde eindzege in de Giro d'Italia. De Haai van Messina krijgt als belangrijkste helpers Domenico Pozzovivo en Damiano Caruso mee. Ook jongere broer Antonio Nibali maakt deel uit van de achtkoppige selectie van Bahrein Merida. 

"De Giro is mijn grote doel van het eerste deel van het seizoen. Mijn voorbereiding stond helemaal in het teken van deze wedstrijd. Ik ben dan ook klaar voor dit grote avontuur", aldus Nibali. "Er zijn veel concurrenten, maar ik sta in Bologna met veel vertrouwen aan de start."

Pozzovivo wordt één van de meesterknechten van Nibali. "Gelukkig is de schade mijn val in de Waalse Pijl minder erg dan verwacht. Het zal mijn taak worden om Vincenzo te helpen en om dus zelf niet te focussen op het algemene klassement. Deze rol geeft me wel de kans om te proberen om een rit te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties