Greg Van Avermaet kiest voor tragere opbouw richting Tour: "Dinsdag met Fleur naar Plopsaland"

Redactie
| 5 reacties
Greg Van Avermaet kiest voor tragere opbouw richting Tour: "Dinsdag met Fleur naar Plopsaland"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet heeft met een ritzege in de Ronde van Yorkshire een punt gezet achter deel één van zijn seizoen. Eerst is er tijd voor wat rust, daarna begint de opbouw richting Ronde van Frankrijk en Le Grand Départ in Brussel.

De fiets gaat enkele dagen op stal bij Van Avermaet. "Ik kies dit keer voor een tragere opbouw naar de Tour de France en een langer herstel", citeert Het Nieuwsblad Van Avermaet. "Dinsdag ga ik - zoals beloofd - met mijn dochter Fleur naar Plopsaland."

"Woensdag doe ik iets rond wielrennen op de school van mijn vriendin Ellen en zondag is er de Greg Van Avermaet Classic, waarin ik meefiets. Ik hoop ook nog een kleine citytrip te maken. Ik herbegin pas in de Ronde van Zwitserland", klinkt het. 

WK

Yorkshire ligt Van Avermaet duidelijk. Vorig jaar won hij nog het eindklassement. Een opsteker met het oog op het WK van dit jaar, dat in Yorkshire gereden wordt. "Een WK is natuurlijk wat anders, maar het is altijd goed om terug te keren naar een plek waar je al won. Ik koers hier ook graag, tussen een publiek dat soms langs beide kanten tien rijen dik staat. In de Tour de France 2014 werd ik hier ook al tweede in Sheffield achter Vincenzo Nibali."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties