Greg Van Avermaet reageert na deugddoende overwinning in Ronde van Yorkshire

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Greg Van Avermaet reageert na deugddoende overwinning in Ronde van Yorkshire
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet heeft zijn teleurstellende voorjaar dan toch wat extra kleur gegeven. Een week na Luik-Bastenaken-Luik won de CCC-renner de afsluitende etappe in de Ronde van Yorkshire.

Van Avermaet eindigde zo ook tweede in de eindstand. "Ik ben erg blij dat ik deze rit gewonnen heb", vertelde Van Avermaet na afloop. "Het algemene klassement winnen was nog mooier geweest, maar dat was onmogelijk met een sterk Team Ineos. Het was een goede zet om aan te vallen op de laatste klim en naar Dunbar te springen. Lawless zat echter nog aan mijn wiel, dus het was de enige optie om iets te winnen."

Van Omloop tot Luik

Na een lange periode klassiekers ging het dus nog eerst richting Yorkshire. "Ik heb van de Omloop tot Luik gestreden voor een overwinning, maar mijn opzet lukte niet. Natuurlijk was ik teleurgesteld omdat ik meer verwachtte van mezelf. Deze overwinning maakt het einde van deel één van mijn seizoen iets beter, maar de klassiekers waren natuurlijk het grootste doel."

"In het algemeen ben ik tevreden over hoe deze wedstrijd verlopen is. Dit is mijn laatste wedstrijd voor mijn rustperiode, maar ik ben blij met de manier waarop de ploeg en ik gekoerst hebben", besluit onze landgenoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties