Nederlandse bondscoach hoopt vurig op Mathieu van der Poel: "Alles wat hij aanraakt, verandert in goud"
Redactie
| 6 reacties

Nederlands bondscoach Koos Moerenhout hoopt Mathieu van der Poel mee te nemen naar WK in Yorkshire

Nederlandse bondscoach hoopt vurig op Mathieu van der Poel: "Alles wat hij aanraakt, verandert in goud"
Foto: © photonews

Wout Van Aert past in september voor het WK op de weg in Yorkshire, maar misschien komt Mathieu van der Poel wel nog aan de start. Althans, dat hoopt Nederlands bondscoach Koos Moerenhout.

Moerenhout ging in februari al een eerste keer verkennen. "Ik had die eerste verkenning nodig om naar Mathieu van der Poel te trekken en hem een beeld te geven van wat Yorkshire 2019 wordt", vertelt Moerenhout in Het Nieuwsblad. "Het wordt een WK waarin je de eerste vijftig kilometer misschien wel achteraan kunt freewheelen, maar daarna moet je vol op pad."

"Het gaat tegelijk heel slopend en heel hectisch zijn. Een vergelijking met de Ardennen of de Amstel gaat toch wel op. Hij moet er voor gaan", aldus Moerenhout. Maar Van der Poel is in meerdere disciplines actief en staat voor een dilemma. In Japan is er namelijk ook een testevent MTB met het oog op de Spelen van volgend jaar. 

Mountainbiken

"Ik snap dat Mathieu voor een moeilijke keuze staat, er is op 1 september het WK mountainbike in Mont Sainte-Anne. Als je als renner multidisciplinair bezig bent, moet je nu eenmaal moeilijke beslissingen nemen. Van Aert moet schipperen tussen twee disciplines, Van der Poel zelfs tussen drie. De manier waarop hij van het veld naar de weg switchte, bewijst dat hij en zijn omgeving dat prima aankunnen. Mathieu is aan zet."

Als Van der Poel toezegt, dan heeft Nederland meteen een topfavoriet voor goud in de rangen. "Mathieu kan als geen ander naar een doel toeleven en boven zichzelf uitstijgen. Wat hij de afgelopen weken liet zien, is ongekend, en Yorkshire 2019 is een uitgelezen kans om meteen een gooi te doen naar de regenboogtrui. Laat ons hopen dat hij ja zegt, want alles wat hij aanraakt, verandert in goud", besluit de bondscoach. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties