Opa Raymond Poulidor legt uit waarom Mathieu van der Poel zo uniek is: "Hij is beter dan ik"

Redactie
| 12 reacties
Opa Raymond Poulidor legt uit waarom Mathieu van der Poel zo uniek is: "Hij is beter dan ik"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Raymound Poulidor wist enkele jaren geleden al dat kleinzoon Mathieu van der Poel een mooie carrière tegemoet ging. Maar dat hij nu al zou uitblinken op deze manier... Nee, dat had hij niet verwacht.

Overwinningen in de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race en Dwars door Vlaanderen. Van der Poel heeft zijn eerste voorjaar zeker niet gemist op deze jonge leeftijd. "Dat is extraordinaire!", vertelt opa Poulidor in gesprek met de NOS. "Mathieu is beter dan ik. Hij heeft de genen van zijn vader en zijn opa. Hij is beter dan wij als je zijn erelijst ziet."

Ook in Frankrijk kennen ze Mathieu van der Poel tegenwoordig maar al te goed. "Ik heb geen tijd om elke dag alle telefoontjes te beantwoorden", aldus de 'eeuwige tweede'. "Ik zie hem ook een beetje als Frans renner. Kinderen van acht, negen jaar die hier aan veldrijden doen, hebben het altijd over Mathieu. En ze kennen Poulidor ook", klinkt het trots. 

Tour

Vraag is nu hoe Van der Poel zijn carrière verder uitstippelt. En wanneer hij de Tour eens rijdt. "Hij doet nu al speciale dingen op zijn leeftijd. En hij past zich aan elke wielerdiscipline aan. Als hij op een dag bedenkt dat hij de Tour wil rijden, wie weet. Ik denk trouwens dat hij het in de toekomst wel zal moeten."

"Er is in ieder geval geen sprake van dat hij het veldrijden op zal geven. Dat doet hij niet, veldrijden is heilig voor hem. Het is heel bijzonder dat hij zijn eigen carrière uitstippelt. Op die leeftijd zie je dat nooit. Hij luistert naar niemand. Verlies accepteert hij niet. Zelfs niet als hij gewoon een spelletje speelt met zijn broer. Als zijn broertje wint, dan verlaat hij de tafel."

"Hij heeft een uitzonderlijk karakter, hij fietst met plezier en neemt niets serieus. En dat is misschien zijn sterkste punt. Hij is altijd ontspannen. Hij organiseert het ook zelf, zijn carrière. Hij is de baas", besluit Poulidor. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties