Simon Yates heeft nog een rekening open staan en krijgt deze mannen mee in de Giro
Redactie
| 0 reacties

Simon Yates heeft nog een rekening te vereffenen in de Giro en mikt op eindwinst

Simon Yates heeft nog een rekening open staan en krijgt deze mannen mee in de Giro
Foto: © photonews

Simon Yates leek vorig jaar goed op weg naar zijn eerste eindzege in de Giro, maar een instorting in de slotweek besliste er nog anders over. In de komende Ronde van Italië is de 26-jarige Brit uit op revanhce.

Yates gaf zijn seizoen wel nog extra kleur met winst in de Vuelta vorig jaar. Hij krijgt in de Giro onder meer de steun van Esteban Chaves en Mikel Nieve in het hooggebergte. Ook de ervaring van Jack Bauer en Brent Bookwalter zal ongetwijfeld van pas komen. 

Vorig jaar pakte Yates drie ritzeges en reed hij in totaal dertien dagen in de roze leiderstrui. "Ik heb nog een rekening openstaan in de Giro. We waren er vorig jaar zo dichtbij dus ik ben heel gemotiveerd om vol voor de eindzege te gaan. Er zijn heel veel concurrenten voor eindwinst. Heel wat onder hen hebben dit seizoen al een rittenkoers gewonnen."

Agressief koersen

"Ik hou van agressief koersen, maar spijtig genoeg kan je dat niet altijd doen. Dat heb ik geleerd van vorig seizoen. Hopelijk kan ik voor de eindzege gaan."

De selectie van Mitchelton-Scott voor de Ronde van Italië: Jack Bauer, Brent Bookwalter, Esteban Chaves, Luke Durbridge, Lucas Hamilton, Chris Juul-Jensen, Mikel Nieve en Simon Yates

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties