UAE Emirates met ex-sprinter van Quick.Step en drie debutanten naar de Giro
Redactie
| 0 reacties

UAE Emirates met Fernando Gaviria als sprinter naar de Giro

UAE Emirates met ex-sprinter van Quick.Step en drie debutanten naar de Giro
Foto: © photonews

UAE Emirates heeft de acht namen klaar die in Bologna aan de start van de Giro verschijnen. De ploeg uit de Emiraten doet het zonder echte klassementsman en mikt vooral op ritzeges met Fernando Gaviria.

Normaal was Fabio Aru voorzien als kopman voor de Giro, maar de Italiaan mist de ronde in eigen land door een operatie aan zijn heupslagader.  En dus mikken ze bij UAE vooral op ritzeges. 

Dan is het vooral uitkijken naar Fernando Gaviria, die niet zo lang geleden nog het mooie weer maakte bij de ploeg van Patrick Lefevere. "Omdat we niet op een man kunnen rekenen voor het algemene klassement, hebben we een groep samengesteld die competitief is om op zoek te gaan naar ritzeges", vertelt teammanager Joxean Matxin. 

"Het doel is om agressief en aanvallend te rijden om zo Gaviria te ondersteunen. En dan hebben we ook nog mannen zoals Ulissi, Polanc en Conti die altijd goed presteren in de Giro." Hardrijder Tom Bohli, Juan Sebastian Molano en Simone Consonni debuteren dan weer in de Giro

De selectie van UAE Emirates voor de Ronde van Italië: Tom Bohli, Simone Consonni, Valerio Conti, Fernando Gaviria, Marco Marcato, Juan Sebastian Molano, Jan Polanc en Diego Ulissi

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties