Ook Majka mengt zich na bemoedigende tijdrit in de debatten: "Nu geluk nodig om volgende drie weken door te komen"

Rafal Majka rekent in verdere verloop van de Giro op het nodige geluk

Ook Majka mengt zich na bemoedigende tijdrit in de debatten: "Nu geluk nodig om volgende drie weken door te komen"
Foto: © photonews

Er waren verschillende klimmers die het beter deden dan verwacht op de eerste dag van de Ronde van Italië. Voornamelijk de prestaties van Nibali en Lopez vielen op, maar Rafal Majka was daar niet ver van verwijderd. De Pool was slechts vijf secondjes trager dan Lopez en Dumoulin.

Met een zesde plaats en niet meer dan 33 seconden te hebben toegegeven op ritwinnaar Roglic, kon de renner van Bora-Hansgrohe best leven. "Het was een goede start van de Giro. Het is belangrijk om er van in het begin meteen te staan. Daar zijn we alvast in geslaagd", concludeert Majka.

GOED INGEDEELD

Net als voor alle andere renners was het ook voor hem van belang om goed in te delen. "Ik had mijn inspanningen goed onder controle. Ik deed het eerste deel niet aan de volle honderd procent en kon zo een solide inspanning leveren op de klim", was de tevredenheid achteraf groot.

Majka voelt zich alleszins klaar om een sterke Ronde van Italië te rijden. "Mijn vorm is goed. Nu hebben we enkel wat geluk nodig om de volgende drie weken door te komen zoals voorzien. Maar een solide start hebben we in elk geval al achter de rug."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties