UCI geeft vreemde uitleg bij bekendmaking sanctie voor 41-jarige 'dopingzondaar' Sanchez
Redactie
| 0 reacties

Samuel Sanchez twee jaar geschorst met terugwerkende kracht

UCI geeft vreemde uitleg bij bekendmaking sanctie voor 41-jarige 'dopingzondaar' Sanchez

Samuel Sanchez heeft al sinds augustus 2017 niet meer gekoerst nadat hij betrapt werd op het gebruik van een groeihormoon. Toen ook zijn B-staal positief was, werd de Spanjaard ontslagen door zijn toenmalige werkgever BMC. De UCI heeft nu eindelijk een definitieve straf uitgesproken.

Sanchez werd voorlopig geschorst en nu is dus de definitieve sanctie bepaald: een schorsing van twee jaar met terugwerkende kracht. Dat wil zeggen dat de voormalig olympisch kampioen in theorie vanaf 16 augustus 2019 opnieuw zal koersen. De kans is klein dat dit ook gebeurt, aangezien de man in kwestie ondertussen al de veertig gepasseerd is.

GECONTAMINEERD SUPPLEMENT

Wat wel vreemd is, is dat de UCI in zijn besluitvorming Sanchez voor een stuk lijkt vrij te pleiten. De UCI erkent dat de positieve controle wellicht te wijten was aan een gecontamineerd supplement dat hij toen innam. Voorts laat de UCI ook weten dat er meerdere wetenschappelijke analyses nodig waren om de oorsprong van het verboden product te achterhalen en een definitieve uitspraak daarom zo lang op zich liet wachten.

Mogelijk is dit verhaal hiermee nog niet helemaal ten einde. Het Spaanse antidopingagentschap en het WADA kunnen eventueel nog in beroep gaan tegen de sanctie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties