Enkel sterkste man in koers en pech houden sterke Campenaerts van ritwinst

Primoz Roglic blijft Victor Campenaerts voor in tijdrit

Enkel sterkste man in koers en pech houden sterke Campenaerts van ritwinst
Foto: © photonews

Voor sommigen is het een tijdrit geweest in apocalyptische omstandigheden in de Giro, met helse plensbuien. Dat weerhield Primoz Roglic er niet van om zijn tweede ritzege te boeken. De kopman van Jumbo-Visma was wel maar net beter dan Campenaerts, die nog eens pech kende ook.

Ook de tweede tijdrit in deze Giro was de klimmerstypes genegen, maar Victor Campenaerts had zich er als tijdritspecialist echt wel op toe gelegd en imponeerde op weg naar San Marino. Zelfs een fietswissel kon hem niet van een dijk van een tijd houden: 52 minuten en 6 seconden deed Campenaerts over de 38,4 kilometer. Daarmee deed hij liefst meer dan 2 minuten beter dan de beste renner die voor hem was gestart.

Ook zijn ploegmaat Thomas De Gendt deed het verre van slecht door een op dat moment derde tijd te laten optekenen. In de loop van de dag gingen de hemelsluizen ook helemaal open en moesten de renners barre en natte omstandigheden trotseren. Het was uitkijken naar wat de favorieten in de regen konden presteren.

DRAAI OM DE OREN VOOR LOPEZ

Nibali kwam aan het eerste tussenpunt door op 59 seconden van Campenaerts. Yates was daar 10 seconden sneller dan de Italiaan. Toen Roglic op dat punt passeerde, lag hij 33 seconden achter op Campenaerts. Ondertussen werd al duidelijk dat Lopez een draai om de oren zou krijgen. Wie het wel goed deed, was Bauke Mollema.

Roglic moest aan de voet van de klim 51 seconden inhalen. Nibali geraakte er alvast niet en deed er een kleine minuut langer over dan Campenaerts om het traject af te leggen. Yates zakte er zelfs helemaal door en kreeg drie minuten aan de broek. Roglic is natuurlijk nog van een andere orde: aan de finish dook de Sloveen elf seconden onder de tijd van Campenaerts.

NIBALI EN MOLLEMA BLIJVEN OVEREIND

Balen dus voor Lotto-Soudal, want zonder die pech had de werelduurrecordhouder deze tijdrit ongetwijfeld op zijn naam geschreven. Winnaar van de dag is uiteraard Primoz Roglic. Niet enkel door ritwinst, maar ook voor het klassement. Van de klassementsrenners bleven enkel Nibali en Mollema enigszins in de buurt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

16/01/2022 Flamanville
22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke

Nieuwste reacties