Mike Teunissen domineert met Jumbo-Visma in Duinkerke: "Het is tot nu toe een superweek geweest voor ons"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Mike Teunissen blij met zege in koninginnenrit Vierdaagse van Duinkerke

Mike Teunissen domineert met Jumbo-Visma in Duinkerke: "Het is tot nu toe een superweek geweest voor ons"
Foto: © photonews

Door zijn overwinning in de koninginnenrit van de Vierdaagse van Duinkerke is Mike Teunissen (Jumbo-Visma) nog wat steviger leider in het algemene klassement.

Teunissen was de snelste van een kopgroep waarbij ook zijn ploegmaat Jansen zat. Zijn eerste seizoenszege, de vierde al van Jumbo-Visma in deze Vierdaagse van Duinkerke. "Ik ben heel erg blij met deze overwinning", vertelde Teunissen. "Gisteren baalde ik toch dat het niet lukte. Maar dit maakt alles goed."

"Het was een zeer lastige dag. De ploeg heeft super goed gewerkt en we hadden het onder controle. In de laatste ronde zaten we nog met vier man vooraan. Tony (Martin, red.) neutraliseerde alle aanvallen waarna Amund zo hard doortrok dat we nog met drie overbleven. We staan nu een en twee in het klassement. Dat maakt het allemaal nog specialer. Het is tot nu toe een superweek geweest voor ons."

Indrukwekkende ploeg

Ook zijn Noorse ploegmaat vervulde dus een belangrijke rol voor Teunissen. "De ploeg was vandaag heel indrukwekkend", zei Jansen. "Het was een leuke dag en echt iedereen was heel erg sterk. Taco en Maarten hebben deze week al veel op kop gereden en zijn het fundament onder deze overwinningen."

"In de finale waren wij zonder twijfel het sterkste blok. En dankzij Tony zat iedereen aan zijn limiet vanaf de voet van de laatste klim. Ik trok hem door en vanaf dan was het vol doorrijden voor Mike en voor ons klassement", besluit Jansen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties