Caleb Ewan duidt de sleutel aan voor zijn tweede ritzege: "Dan valt alles gemakkelijker op zijn plaats"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Met de druk van zijn schouders gaat alles gemakkelijker voor Caleb Ewan

Caleb Ewan duidt de sleutel aan voor zijn tweede ritzege: "Dan valt alles gemakkelijker op zijn plaats"
Foto: © photonews

Tijdens een massasprint kunnen er zoveel dingen mislopen, maar daar hebben ze bij Lotto-Soudal de laatste tijd geen last van. Tot grote tevredenheid uiteraard van Caleb Ewan. Hij koos het juiste wiel, maar vooral zijn ingesteldheid maakte een verschil. Met een ritzege op zak was alle druk al weg.

Ewan legde in het flashinterview uit waarom hij het wiel van Ackermann koos. "Hij heeft al bewezen dat hij één van de snelste sprinters is. Hij was de eerste sprinter die langs mij kwam met een goede trein. De jongens hadden mij in goede positie geloodst. Zo moest ik niet te veel vechten om in het wiel te geraken. Hij vertrok redelijk vroeg. Ik kon mijn sprint timen tot in de perfectie."

Zijn eerste ritzege heeft hem enorm geholpen, geeft Ewan toe. "Het team heeft de hele week goed werk geleverd. Ik was relaxed omdat ik al een ritzege beet had. Als je relaxed bent, dan spaar je energie. Dan valt alles gemakkelijker op zijn plaats. Ik ben blij dat ik het team iets kon teruggeven met deze overwinning."

MEEST SUCCESVOLLE GROTE RONDE

De spurter van Lotto-Soudal zal zich deze Ronde van Italië nog lang herinneren. "Dit is mijn meest succesvolle grote ronde ooit. Het toont mijn ontwikkeling als renner. De vorige keer dat ik de Giro deed, behaald ik één ritzege. Nu heb ik er twee. Het toont hoeveel progressie ik gemaakt heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties