Een kleine geste van Dumoulin is het mooiste moment uit de prille profcarrière van Remco Evenepoel
Redactie
| 0 reacties

Remco Evenepoel start vrijdag in de Hammer Series en blikt terug op zijn prille profcarrière

Een kleine geste van Dumoulin is het mooiste moment uit de prille profcarrière van Remco Evenepoel
Foto: © photonews

Ondanks zijn 19 jaar en het feit dat hij nog maar aan zijn eerste jaar als profwielrenner aan de slag is heeft Remco Evenepoel toch al flink wat naam gemaakt voor zichzelf. Vrijdag zal hij starten in de Hammer Series.

In een interview met Hammer Series blikt Remco Evenepoel terug op zijn eerste maanden als profwielrenner. Onze 19-jarige landgenoot werd gevraagd naar het beste moment van dit jaar en zijn antwoord was enigszins verrassend.

De wereldkampioen tijdrijden en winnaar van de Giro die je zoiets komt vertellen ...

"Mijn prestaties in Argentinië en Turkije buiten beschouwing gelaten was het tijdens een rit in de UAE Tour", begon Evenepoel zijn verhaal. "Het was een waaieretappe en ik was in de tweede waaier verzeild geraakt. Het tempo lag daar te laag waarop ik besloot om aan te vallen."

"Ik reed in mijn eentje naar de eerste groep, maar daar scheurde het opnieuw in twee. Ik zat in een groepje samen met Elia Viviani, die voor winst ging die dag, en Tom Dumoulin. Ik heb toen 10 minuten alles gegeven en uiteindelijk vonden we ook de aansluiting", ging hij verder.

"Dumoulin, zocht me toen op en zei: 'Wow, je bent echt geweldig. Goed gedaan!' Dat was echt een belangrijk moment voor mij. De winnaar van de Giro én wereldkampioen tijdrijden die je zoiets komt vertellen, dat was het mooiste moment van mijn seizoen tot dusver", besloot Evenepoel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties