Ewan schenkt Lotto nogmaals triomf vooraleer af te stappen, puntentrui verandert van schouders
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Caleb Ewan spurt naar tweede ritzege in de Giro

Ewan schenkt Lotto nogmaals triomf vooraleer af te stappen, puntentrui verandert van schouders
Foto: © photonews

De etappe van Carpi naar Novi Ligure was nogmaals een kans voor de sprinters om hun snelle benen te tonen. Voor Caleb Ewan was het naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste rit in deze Giro, maar dat weerhield de Australiër er niet van om de andere topsprinters te vloeren.

Aan de aankomst van de tiende rit kon Ackermann na zijn val als het ware bijeen geschraapt worden, maar de stevig ingepakte Duitser ging in Carpi wel weer van start. Dat was niet mogelijk voor Matteo Moschetti. De start van de rit was amper gegeven of er kozen al drie renners het ruime sop die dat al eerder in deze Giro hebben gedaan.

Frapporti, Maestri en Cima voelden zich opnieuw geroepen. Daarmee was de vroege ontsnapping alweer vertrokken. In de eerste uren werd de etappe afgehaspeld aan iets meer dan veertig kilometer per uur. Ondertussen werden er bij Benedetti en Santaromita wel sporen vastgesteld van een val.

BORA MAAKT HET ZICHZELF MOEILIJK

De tussensprint in deze etappe was een belangrijke afspraak. Er liep toch wel wat mis bij Bora-Hansgrohe: Selig dacht zijn ploegmaat te helpen door mee te sprinten. Démare voor blijven lukte niet voor Selig, die dan wel voor Ackermann zat. Zo was die laatste zijn puntentrui virtueel kwijt aan Démare.

Met 33 kilometer te gaan had het leidende trio al slechts een bonus meer van 1'09". Acht kilometer verderop was hun verhaal voorbij. De finale van de elfde Girorit werd dus in groep afgewerkt en dan was het wachten op de sprint, een uitval van Knees - die geen lang leven beschoren was - niet te na gesproken.

NUMMER VOOR TWEE VOOR EWAN

De mannen van Groupama-FDJ reden op kop onder de vod. Op vierhonderd meter van de meet namen de anderen het over. Ewan spurtte vol overtuiging naar zijn tweede ritzege uit de Giro. Démare werd tweede en neemt dus effectief de puntentrui over. De derde plaats van Ackermann blijft gezien de omstandigheden wel bijzonder knap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties